2000

Koninklijke geboortes in 2000.

Januari:
*

Februari:
* HH.DD.HH. Prins Dominik en Prinses Elzbieta Radziwill: een jongetje, Z.D.H. Prins Stanislaw Radziwill.
(2 februari 2000)

Maart:
* HH.HH. de Aga Khan en Begum Aga Khan, Prins Karim en Prinses Gabriele Aga Khan: een jongetje, Z.H. Prins Aly Muhammad Aga Khan.
(7 maart 2000)
* HH.HH. Prins Otto en Prinses Carla van Hessen, Landgraaf en Landgravin van Hessen: een meisje, H.H. Prinses Elena van Hessen, Landgravin van Hessen
(11 maart 2000)
* Prins Frédéric en Prinses Hannah van Merode: een jongetje, Prins Felix van Merode.
(22 maart 2000)

April:
* Prins Nicholas en Prinses Sheryl Romanoff: een meisje, Prinses Karlyn Romanoff.
(5 april 2000)
* HH.KK.&KK.HH. Aartshertog Raimund en Aartshertogin Bettine van Oostenrijk: een meisje, H.K.&K.H. Aartshertogin Maria Teresa van Oostenrijk.
(8 april 2020)
* HH.DD.HH. Vorst Nikolaus en Vorstin Marie Elisabeth van Hohenberg, Gravin van Westphalen van Fürstenberg: een meisje, H.D.H. Vorstin Sophie van Hohenberg.
((Vorst Nikolaus is oudste zoon en erfgenaam van Z.H. de Hertog van Hohenberg.)
(20 april 2000)

Mei:
* HH.KK.HH. Prins Guillaume en Prinses Sybilla van Luxemburg: een tweeling, een jongetje en een meisje, Z.K.H Prins Léopold en H.K.H. Prinses Charlotte van Nassau.
(2 mei 2000)
* Prinses Maria della Pace Odescalchi en Giuseppe Recchi: een meisje, Livia Recchi.
(14 mei 2000)


Juni:
* HH.HH. Prins Sebastian en Prisnes Megan van Altenburg: een jongetje, Z.H. Prins Henry van Altenburg.
(5 juni 2000)
* HH.DD.HH. Prins Philippe en Prinses Michaela van Hohenlohe-Schillingsfürst: een meisje, H.D.H. Prinses Clara van Hohenlohe-Schillingsfürst.
(21 juni 2000)

Juli:
* Graaf Karl en Gravin Lelia van Khevenhüller-Metsch: een meisje, Gravin Maria-Victoria van Khevenhüller-Metsch.
(7 juli 2000)
* H.K.&K.H. Aartshertogin Catharina van Oostenrijk, Gravin Secco di Aragona, en Graaf Massimiliano Secco di Aragona: een zoon, Constantino Secco di Aragona.
(10 juli 2000)
* H.Ill.H. Prinses Sophie van Croÿ, Freifrau van Rotenhan, en Freiherr Hermann van Rotenhan: een jongetje, Freiherr Julius van Rotenhan.
(De ouders zijn voor de wet getrouwd. Het kerkelijk huwelijk heeft op 30 september 2000 plaatsgevonden.)
(11 juli 2000)
* HH.DD.HH. Prins Pierre en Prinses Silvia van Arenberg, Hertog en Hertogin van Arenberg: een meisje, H.D.H. Prinses Dorothée van Arenberg, Hertogin van Arenberg.
(27 juli 2000)

Augustus:
* HH.DD.HH. Prins Johann en Prinses Alexandra van Ysenburg en Büdingen in Wächtersbach: een jongetje, Z.D.H. Prins Donatus van Ysenburg en Büdingen in Wächtersbach.
(1 augustus 2000)
* HH.KK.HH. Kroonprins Pavlos en Marie-Chantal, Kroonprinses Pavlos van Griekenland, Prins en Prinses van Denemarken: Z.K.H. Prins Achileas-Andreas van Griekenland en Denemarken.
(12 augustus 2000)
* HH.DD.HH. Erfprins Viktor en Erfprinses Alexandra van Ratibor en Corvey, Prins en Prinses van Hohenlohe-Schillingsfürst: een meisje, H.D.H. Prinses Cecilia van Ratibor en Corvey, Prins van Hohenlohe-Schillingsfürst.
(14 augustus 2000)
* H.K.H. Prinses Alexandra van Griekenland en Denemarken en Nicholas Mirzayantz: een jongetje, Tigran Mirzayantz.
(16 augustus 2000)
* HH.KK.&KK.HH. Aartshertog Andreas en Aartshertogin Marie-Christine van Oostenrijk, Gravin van Hatzfeldt-Doenhoff: een meisje, H.K.&K.H. Aartshertogin Maria-Floriana van Oostenrijk.
(22 augustus 2000)

September:
* Graaf Siegwart en Gravin Franziska van Eulenburg en Hertefeld: een meisje, Gravin Aurelia van Eulenburg en Hertefeld.
(3 september 2000)
* H.K.H. Infanta Elena van Spanje en Don Jaime de Marichalar, de Hertogin en Hertog van Lugo: H.E. Doña Victoria Federica de Marichalar y Borbón.
(9 september 2000)
* HH.KK.&KK.HH. Aartshertog Simeon en Aartshertogin María van Oostenrijk, Prinses van Bourbon der Beide Siciliën: een meisje, H.K.&K.H. Aartshertogin Isabelle van Oostenrijk.
(14 september 2000)
* HH.MM. Koning Abullah bin Hussein en Koningin Rania van Jordanië: een meisje, H.K.H. Prinses Salma bint Abdullah van Jordanië.
(26 september 2000)

Oktober:
*

November:
* H.H. Prinses Zahra Aga Khan en Mark Boyden: een meisje, Sara Boyden.
(13 november 2000)
* HH.DD.HH. Prins Tassilo en Prinses Clarissa van Ratibor en Corvey, Prins en Prinses van Hohenlohe-Schillingsfürst, Gravin van Toerring-Jettenbach: een meisje, H.D.H. Prinses Charlotte van Ratibor en Corvey, Prinses van Hohenlohe-Schillingsfürst.
(20 november 2000)

December:
* H.K.H. Infanta Cristina van Spanje en Iñaki Urdangarín, de Hertogin en Hertog van Palma de Mallorca: Z.E. Don Pablo Urdangarin y Borbón.
(6 december 2000)
* Z.D.H. Erfprins Alois en H.K.H. Erfprinses Sophie van Liechtenstein, Prinses van Beieren, Hertogin in Beieren: een jongetje, Z.D.H. Prins Nikolaus van Liechtenstein.
(6 december 2000)
* HH.DD.HH. Prins Nikolaus en Prinses Jeanette van Ratibor en Corvey, Prins en Prinses van Hohenlohe-Schillingsfürst: een meisje, H.D.H. Prinses Marie Louise van Ratibor en Corvey, Prinses van Hohenlohe-Schillingsfürst.
(11 december 2000)
* HH.KK.HH. Prins Paras en Prinses Hemani van Nepal, Prinses van Sikar: een meisje, H.K.H. Prinses Purnika van Nepal.
(12 december 2000)
* Prinses Anna Troubetzkoi en Jonkheer Bela Jankovich de Jeszenice: een meisje, Jonkvrouw Xenia Jankovich de Jeszenice.
(14 december 2000)
* Z.D.H. Prins Nikolaus van Bentheim en Steinfurt en Tania Taufighi-Chirazi: een jongetje, Leopold Prinz zu Bentheim und Steinfurt
(18 december 2000)
* Prins Bruno en Prinses Dina Ravelonanosy: een jongetje, Prins Nicolas Ravelonanosy.
(25 december 2000)
* HH.KK.&KK.HH. Aartshertog Ferdinand en Aartshertogin Alexandra van Oostenrijk, Prinses van Wrede: een meisje, HK&KH Aartshertogin Antonia van Oostenrijk.
(31 december 2000)