Proclamatie Koning Felipe van Spanje

Vandaag vond de proclamatie van Z.M. Koning Felipe van Spanje plaats. ’s ochtends gaf Z.M. Koning Juan Carlos van Spanje het bevel over de strijdkrachten over aan zijn zoon, de nieuwe Koning. Aanwezig hierbij waren H.M. Koningin Sofía van Spanje, Prinses van Denemarken; HH.KK.HH. de Prins en Prinses van Asturië, Prins Felipe en Doña Letizia, met H.K.H. Infanta Leonor en H.K.H. Infanta Sofía van Spanje; en H.K.H. Infanta Elena van Spanje, Hertogin van Lugo met Z.E. Don Froilán de Marichalar.

Vervolgens werden de nieuwe Koningin en Koningin met hun dochters, Koningin Sofia en Infanta Elena naar het Huis van Afgevaardigden gereden. Voordat de Koning het Huis betrad, controleerde Hij de erewacht. In het Huis van Afgevaardigden legde Koning Felipe zijn eed af en gaf Hij een toespraak. verder kregen de leden van het Huis de kans om de Koning en zijn gezin te feliciteren/begroeten. Ook H.K.H. Infanta Pilar van Spanje, Hertogin van Badajoz, Douairière Burggravin de la Torre; H.K.H. Infanta Margarita van Spanje, Hertogin van Soria, Hertogin van Hernani, en Z.E. Don Carlos Zurita, Hertog van Soria; en HH.MM. Koning Constantine en Koningin Anne-Marie van Griekenland, Prinses van Denemarken, waren hierbij aanwezig.

Zodra de Koning het Huis had verlaten vond er een militair defilé plaats.

Koning Felipe en Koningin Letizia reden in een open wagen door de stad. Hun dochters, Koningin Sofía en Infanta Elena volgden in een dichte wagen.

Hierna verschenen Koning Felipe en Koningin Letizia, Koning Juan Carlos en Koningin Sofía, de Prinses van Asturië en Infanta Sofía op het balkon.

Hierna volgde er een receptie. Buiten eerder genoemde aanwezigen, waren onder meer HH.KK.HH. de Hertog en Hertogin van Anjou, Prins Louis Alphonse en Prinses María Margarita van Bourbon; H.K.H. de Prinses van Tarnovo, Prinses Miriam van Bulgarije; H.K.H. de Prinses van Panagiurishte, Prinses Carla van Bulgarije; en HH.KK.HH. de Prins en Prinses van Vidin, Prins Konstantin-Assen en Prinses María van Bulgarije, aanwezig.

Dit bericht werd geplaatst in Abdicatie Koning Juan Carlos van Spanje en proclamatie Koning Felipe van Spanje, Frankrijk, Griekenland, Spanje en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.