Nieuwsbrief Gekroonde Hoofden – augustus 2013

Dit is de twintigste nieuwsbrief van deze weblog (Sinds ik daar weer mee ben begonnen) en de achtste van dit jaar. Laat je mening achter, zowel over lay-out, als over de berichten als over de verschillende pagina’s.

Koninklijke geboortes en aangekondigde zwangerschappen in augustus 2013
H.K.H. Prinses Hafizah van Brunei en Mohammed Ruzaini kregen hun eerste kind, Muhammad Za’eem, op 3 augustus. Prinses Xenia Galitzine en Alberto Mata Maya Kregen hun tweede kind en eerste zoon, Damian, op 12 augustus. Een broer voor Lidia. H.D.H. Prinses Vanessa van Sayn-Wittgenstein-Berleburg en Pieter Haitsma Mulier kregen op 14 augustus hun derde kind en eerste zoon, Louis. Een broer voor Selina en Felicia. Lord en Lady Frederick Windsor kregen hun eerste kind, Maud, op 15 augustus.

De lijst van de huidige (bekende) Koninklijke zwangerschappen:
– HH.IllHH. Erfgraaf Leopold en Erfgravin Annina Fugger van Babenhausen. (3e kind)
– HH.KK.HH. de Hertog en Hertogin van Parma, Prins Carlos en Prinses Anne-Marie. (2e kind, verwacht in november 2013)
– HH.KK.&KK.HH. Aartshertog Imre en Aartshertogin Kathleen van Oostenrijk
– H.K.&K.H. Aartshertogin Marie-Christine van Oostenrijk, Gravin van Limburg-Stirum, en Graaf Rodolphe van Limburg-Stirum. (2e kind)
– HH.DD.HH. Erfprins Christian en Erfprinses Jeanette van Fürstenberg (1e kind, verwacht in december 2013)
– Michael en Zara Tindall (1e kind, verwacht in 2014)

Koninklijke bruiloften en verlovingen in augustus 2013
Z.K.H. Prins João Filipe van Orleans-Bragança is op 3 augustus getrouwd met Yasmin Paranaguá. Z.K.H. Prins Jaime van Bourbon-Parma kondigde zijn verloving met Viktória Cservenyák aan op 12 augustus 2013. Viktória heeft inmiddels de titel ‘Gravin van Monizón’ gekregen van haar toekomstige zwager, Z.K.H. de Hertog van Parma. Z.K.H. Prins Muhammad Ali van Egypte, Prins van Sa’id, en H.K.H. Prinses Noal Zaher van Afghanistan zijn op 30 augustus getrouwd. (De Prins is de oudste zoon en erfgenaam van Z.M. Koning Fuad II van Egypte en zijn voormalige echtgenote, H.K.H. Prinses Fadila van Egypte, geboren Dominique-France Picard. De Prinses is de jongste dochter van HH.KK.HH. Prins Muhammed Daoud Pashtunyar Khan en Prinses Fatima Begum van Afghanistan, geboren Fatima Aref Zaher. Prins Muhammed is de vijfde zoon en het zevende kind van de overleden HH.MM. King Mohammed Zahir Shah en Koningin Humaira Begum van Afghanistan) Andrea Casiraghi trouwde op 31 augustus met Tatiana Santo Domingo. Diezelfde dag, trouwde Prins Rahim Aga Khan, de oudste zoon van Z.H. de Aga Khan, met Kendra Spears (nu Prinses Salwa).

Koninklijke sterfgevallen in augustus 2013
Z.K.H. Prins Friso van Oranje-Nassau, de tweede zoon van de voormalige Koningin Beatrix der Nederlanden, is overleden op 12 augustus 2013. Z.K.H. Prins Musaed Bin Abdulaziz Al Saud van Saoedi-Arabië, de broer van Z.M. Koning Abdullah, overleedop 19 augustus 2013.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gekroonde Hoofden, Genealogie, Noorwegen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s