Koning Willem-Alexander der Nederlanden ontvangt geloofbrieven van de ambassadeurs van Marokko en Pakistan

Z.M. Koning Willem-Alexander der Nederlanden heeft woensdagochtend 8 mei 2013 op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens de ambassadeur van het Koninkrijk Marokko, Z.E. Abdelouahab Bellouki, en de ambassadeur van de Islamitische Republiek Pakistan, Z.E. Moazzam Ahmad Khan ontvangen.

HQ foto’s:
imagebam.com imagebam.com

© RVD

Informatie via de RVD:

De ambassadeurs werden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelde daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen werden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig werd voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet reden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs was jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde stond een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestond uit een commandant en twee detachementen van Vliegbasis Eindhoven en Air Operations Control Station Nieuw Milligen. De muziek werd verzorgd door de Kapel der Koninklijke Luchtmacht. Bij de ingang van het paleis stonden twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgde een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentrad. Bij het vertrek van de ambassadeur kreeg deze opnieuw 4 ereroffels.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nederland en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.