Inhuldiging Koning Willem-Alexander der Nederlanden

De inhuldiging van Z.M. Koning Willem-Alexander der Nederlanden heeft zojuist plaatsgevonden in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Koning Willem-Alexander droeg een rokkostuum met de Koningsmantel. Als decoratie draagt de Koning het Ordelint en Plaque (of Borstster) van “Ridder Grootkruis in de Militaire Willemsorde”. Voorts draagt Zijne Majesteit de miniaturen van:

Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw
Ridder in de Huisorde van de Gouden Leeuw van Nassau
Inhuldigingsmedaiie 1980
Huwelijksmedaiie 2002
Ridder in de Johaniter Orde van Nederland
Elfstedenkruis
Ridder in de Orde van de Eikenkroon van Luxemburg

H.M. Koningin Máxima droeg een robe en cape in de kleur “Royal Blue” met een basis van crêpe waarover een flinterdunne laag van chiffon. De robe met sleep, en biais, heeft een flinterdunne laag van chiffon, opengewerkte motieven en is rijkelijk geborduurd. De cape is lengte accentuerend en heeft een suggestieve mouw-inzet. Door het samenspel van crêpe en chiffon is deze bedekkend maar transparant. Koningin Máxima draagt het orde lint en ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw.

Koningin Máxima draagt tevens een gouden Tiara door Z.M. Koning Willem III is geschonken aan H.M. Koningin Emma, Prinses van Waldeck-Pyrmont. Het ontwerp van de tiara is van Oscar Massin gedateerd 1867. De tiara bestaat uit diamanten oud slijpsel met blauwe saffieren. De afneembare midden saffier is een erfstuk van H.M. Koningin Anna Paulowna, Grootvorstin van Rusland.

HQ foto:
imagebam.com imagebam.com

imagebam.com imagebam.com

© ANP

Dit bericht werd geplaatst in Abdicatie Koningin Beatrix der Nederlanden en inhuldiging Koning Willem-Alexander der Nederlanden, Nederland en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.