Prins(ess)entitel voor toekomstige kinderen van de Hertog en Hertogin van Cambridge

H.M. Koningin Elisabeth van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland heeft op 31 december 2012 een “Letters Patent” uitgevaardigd waarin staat dat alle kinderen van de oudste zoon van Z.K.H. de Prins van Wales de titel van Prins of Prinses met de aanspreektitel van Koninklijke Hoogheid krijgen. In het huidige geval gaat het dus om kinderen van HH.KK.HH. de Hertog en Hertogin van Cambridge.

Voorafgaand aan het uitvaardigen van het Letters Patent zou alleen een eerstgeborene jongen recht hebben de titel van Prins van Cambridge (VK) met de stijl van Koninklijke Hoogheid. Als hun kind een meisje is, zou ze Lady .. Windsor zijn. Alleen de oudste zoon van de oudste zoon van de Prins van Wales had voor het uitvaardigen van het bovenstaande Letters Patent recht op de titel en de stijl van Z.K.H. Prins van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

Mijn verwachting is dat indien de wet in Engeland veranderd wordt om de eerstgeborene de troon te laten bestijgen, man of vrouw, er een nieuwe Letters Patent wordt uitgevaardigd waarin oudste zoon van de Prins van Wales wordt veranderd in oudste kind van de Prins of Prinses van Wales. (Indien dat de verwoording van de nieuwe wet wordt.)

Het Letters Patent:

Crown Office

House of Lords, London SW1A 0PW

31 December 2012

The QUEEN has been pleased by Letters Patent under the Great Seal of the Realm dated 31 December 2012 to declare that all the children of the eldest son of The Prince of Wales should have and enjoy the style, title and attribute of Royal Highness with the titular dignity of Prince or Princess prefixed to their Christian names or with such other titles of honour.

C I P Denyer

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Engeland en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s