Nieuwsbrief Gekroonde Hoofden – januari 2012

Dit is de eerste nieuwsbrief voor deze nieuwe en verbeterde weblog. Laat je mening achter, zowel over deze nieuwbrief als over de nieuwe lay-out met de handige knoppen bovenaan.

Koninklijke geboortes en zwangerschappen aangekondigd in januari 2012

Z.H. De emir van Dubai, Sheikh Mohammed bint Rashid Al Maktoum, en zijn vrouw, geboren H.K.H. Prinses Haya bint al Hussein van Jordanië, kregen hun tweede kindje en eerste zoontje samen. Z.H. Sheikh Zayed werd geboren op 7 januari en heeft een oudere zus, H.H. Sheikha Aljalila en (voor zover ik weet) 21 halfbroers en -zussen. H.D.H. Prinses Tatiana van Hohenlohe-Langenburg en Hubertus Stephan kregen hun eerste kind, een jongen genaamd Carl, op 22 januari. HH.KK.HH. Prins Joachim en Prinses Marie van Denemarken kregen hun eerste dochter en tweede kind samen op 24 januari. Zoals gebruikelijk met de Deense koninklijke familie, wordt de naam van de kleine Prinses niet bekend worden gemaakt voor haar doop. De pasgeboren Prinses heeft een oudere broer, Z.H. Prins Henrik, en 2 oudere halfbroers, Z..H Prins Nikolai en Z.H. Prins Felix. HH.KK.HH. De Hertog en Hertogin van Vendôme, Prins Jean en Prinses Philomena van Orléans, kregen hun tweede kind en eerste dochter, H.K.H. Prinses Antoinette, op 28 januari 2012. De Prinses heeft een oudere broer, Z.K.H. Prins Gaston.

De lijst van de huidige (bekende) Koninklijke zwangerschappen:
– HH.KK.HH. De Hertog en Hertogin van Anjou, Prins Charles-Philippe en Prinses Diana van Orléans, de Hertog-Gemaal en Hertogin van Cadaval. (1e kind, verwacht op 26 februari 2012)
– HH.KK.HH. Kroonprinses Victoria en Prins Daniel van Zweden, de Hertogin en Hertog van Västergötland. (1e kind, verwacht begin maart 2012)
– Peter Phillips en zijn vrouw geboren Autumn Kelly (2e kind, verwacht in maart 2012)
– HH.KK.HH. De hertog en hertogin van Parma, Prins Carlos en Prinses Annemarie van Bourbon-Parma (1e kind samen, tweede kind van de Hertog, verwacht aan het eind mei 2012)
– H.D.H. Prinses Benigna Reuss en Oscar Ascoz y Planes (1e kind, verwacht in juni 2012)

Koninklijke verlovingen en bruiloften aangekondigd in januari 2012
H.K.H. Prinses Maria Carolina van Bourbon-Parma kondigde haar verloving met Albert Brenninkmeijer aan op 9 januari. De verloving van H.D.H. Prinses Marie-Sophie Lobkowicz en Freiherr Constantin von Maasburg werd aangekondigd op 11 januari op de Facebook-pagina van de Prinses. De bruiloft vindt later dit jaar plaats. Z.K.H. Prins Siaosi Tuku’aho van Tonga, de oudste zoon van Kroonprins Tupouto’a Lavaka en Prinses Nanasipau’u Tuku’aho en de tweede in lijn voor de troon, kondigde zijn verloving met zijn nicht, de Hon Sinaitakala Fakafanua, enige dochter van Prinses ‘Ofeina Fakafanua en de overleden Fakafanua, aan op 24 januari. De Faitohi ceremonie vond plaats in juli 2011. Z.K.H. Prins Hamzah bin Al Hussein van Jordanië trouwde op 12 januari met Basma Bani. De Prins was eerder getrouwd met H.K.H. Prinses Noor bint Asem bin Al Nayef van Jordanië, en ze hebben een dochter, H.K.H. Prinses Haya bint Hamzah, die werd geboren op 18 april 2007.

Koninklijke sterfgevallen in januari 2012.
H.H. Sheikha Amina bint Rashid bin Ahmed Al Mualla van Umm Al Qaiwain, zuster van Z.H. de Emir van Umm Al Qaiwain, Sheikh Saud bin Rashid bin Ahmed Al Mualla, is overleden op 7 januari. H.K.H. Maharani Shiv Kumari van Kotah, geboren Prinses van Bikaner, is overleden op 12 januari. Z.H. Sheikh Humaid Bin Mohammad Bin Saqer Al-Qasimi van Sharjah is overleden op 20 januari. Z.H. Sheikh Saud Al-Nasser Al-Saud Al-Sabah van Koeweit is overleden op 21 januari. H.K.H. Erfgroothertogin Karin van Mecklenburg-Schwerin is overleden op 26 januari 2012.

Dit bericht werd geplaatst in Gekroonde Hoofden, Genealogie, Nieuwsbrief en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.