Huwelijk N&A: De bruidsjurk, de tiara, de sluier en de kapper

De trouwjurk, de tiara, de sluier en de kapper van H.D.H. Prinses Nathalie van Sayn-Wittgenstein-Berleburg, voor haar (kerkelijk) huwelijk met Alexander Johannsmann op 18 juni 2011.
De trouwjurk
De ontwerper is de trouwjurk is Henrik Hviid uit Denemarken.
De jurk is gemaakt van zwaar ivoor satijn met een zijden organza voering. De top in kant is open
hals en lange mouwen. Van de brede geplooide satijnen band, de drie meter lange en twee
meter breed trein begint. De monograme van het bruidspaar is geborduurd met parels en
kristallen naar de onderkant van de trein.
De sluier
De sluier van de Ierse kant (1905) was een huwelijksgeschenk voor H.K.H Kroonprinses Magaret van Zweden, geboren H.K.H. Prinses Margarethe van Connaugh (UK), de moeder van  H.M. Koningin Ingrid van Denemarken. Koningin Ingrid droeg dezelfde sluier voor haar huwelijk in 1935, gevolgd door haar drie dochters, (H.M. Koningin Margrethe van Denemarken, H.K.H. Vorstin Benedikte van Sayn-Wittgenstein-Berleburg, geboren H.K.H. Prinses Benedikte van Denemarken, en H.M. Koningin Anne-Marie van Griekenland, geboren H.K.H. Prinses Anne Marie van Denemarken) en 2 kleindochters, H.D.H. Prinses Alexandra van Sayn-Wittgenstein-Berleburg, Gravin van Pfeil en Klein-Ellguth, en H.K.H. Prinses Alexia van Griekenland en Denemarken, H.K.H. Kroonprinses Mary van Denemarken, Gravin van Monpezat.De tiara
De Khedive van Egypte Cartier Tiara was een huwelijksgeschenk voor Kroonprinses Magaret van Zweden, en is ook door haar kleindochters via Koningin Ingrid, Koningin Anne-Marie van Griekenland, Koningin Margrethe van Denemarken en Vorstin Benedikte van Sayn-Wittgenstein-Berleburg en twee achter-kleindochters dochters,HDH Prinses Alexandra van Sayn-Wittgenstein-Berleburg en Prinses Alexia van Griekenland en Denemarken, gedragen voor elk van hun huwelijk.

Kapper
De kapper van Koningin Margrethe van Denemarken, Poul Nejlund, heeft het haar van Prinses Nathalie opgestoken op de dag van haar kerkelijk huwelijk met Alexander Johannsmann.

Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Duitsland, Huwelijk Prinses Nathalie van Sayn-Wittgenstein-Berleburg en Alexander Johannsmann en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.