Huwelijk W&C: Koningin Elizabeth geeft officieel toestemming

H.M. Koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland heeft op 9 februari 2011 de officiële goedkeuring verleent voor het huwelijk van haar kleinzoon, Z.K.H. Prins William van Wales en Catherine Middleton.

De goedkeuring werd als volgt verwoord:

“NOW KNOW YE that We have consented and do by these Presents signify Our Consent to the contracting of Matrimony between Our Most Dearly Beloved Grandson Prince William Arthur Philip Louis of Wales, K.G. and Our Trusty and Well-beloved Catherine Elizabeth Middleton”

Vanwege de Royal Marriages Act 1772, moeten alle nakomelingen van Z.M. Koning George II Groot-Brittanië en Ierland toestemming van de monarch verkrijgenv oor hun huwelijk. Indien er geen toestemming wordt verleent wordt het huwelijk als onwettig gezien en kunnen erfgenamen uit dat huwelijk geen aanspraak maken op de Britse troon.

Er zijn 2 uitzonderingen.

1. Prinsessen die al getrouwd zijn met of die gaan trouwen met een lid van een buitenlandse Koninklijke familie en hun erfgenamen hebben geen toestemming van de Britse Monarch nodig..

2. Elk lid van de familie die ouder is dan 25 jaar die geen toestemming ontvangt, kan 1 jaar na het bekend maken van hun voornemen van hun trouwen aan de Privy Counsel trouwen. Er wel een maar, als beide huizen van  het Parlement het huwelijk niet goed keuren, zal het huwelijk nog steeds als ongeldig worden gezien.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Engeland, Huwelijk Prins William van Engeland, Hertog van Cambridge, en Catherine Middleton en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.